Cetak

Pengenalan

Dalam beberapa dekad kebelakangan ini, perindustrian dalam pelbagai bidang termasuk bidang teknikal telah berkembang dengan pesat nya di Malaysia. Dalam pelan Ke-9 Malaysia mengariskan persaingan sihat terhadap produktiviti bukan setakat di dalam Malaysia, malah di peringkat globalisasi. Disini amat memerlukan begitu banyak tenaga kerja mahir dan separuh mahir bagi menyokong perkembangan Industri  ini. Maka, di pihak institusi pengajian tinggi, kandungan kurikulum amat penting bagi mewujudkan acuan yang mengikut haluan Negara.

Jabatan matematik sains dan computer (JMSK) telah wujud di Politeknik Muadzam Shah Pahang pada akhir November 2010. JMSK merupakan jabatan sokongan yang  lebih menumpukan kepada kurikulum berkenaan matematik, sains dan computer sebagai asas kepada kurikulum di jabatan—jabatan induk yang lain. JMSK di PMS ini menerima pelajar daripada 5 jabatan Induk yang lain bagi beberapa kursus yang terdapat dalam silibus program jabatan induk.

sehingga kini, JMSK telah menjadi  salah satu jabatan penting bagi mendukung perkembangan program di Politeknik Muadzam Shah Pahang.

 

VISI 

Menjadi pengeluar tenaga kerja yang utama dalam transfomasi pembelajaran di Malaysia menjelang 2015.

 

MISI    

Mewujudkan kretifviti terhadap transfomasi tanpa sempadan dan suasana pembelajaran yang menerajui ekonomi Negara.

 

  JPP MAMPU MDEC MSC ePerolehan HRMIS  PTPTN SPA SPR

 

Terakhir dikemaskini: Jumaat, 19 Januari 2018

 

 fbrss

Statistik Pelawat

183619
Hari IniHari Ini14
KeseluruhanKeseluruhan183619

Mobile Web

Layari portal rasmi PMS menggunakan pelayar web telefon pintar anda.

MS ISO 9001 : 2008